Perzisch buffet

Veruit de favoriet zijn mijn Perzische buffetten, iets kleurrijks, bijzonders, smaakvols en anders, zonder dat het eng is! U kunt kiezen uit diverse gerechten in midden Oosterse sferen:

kies 3 of 4 van de volgende hoofdgerechten:

Vlees en vis:
​Hele zalm met rozenblaadjes en sumac korst (warm).
​Hele zijde kabeljauw met tijm en pul biber (milde chilipeper).
​Lam Kefta (lamsvlees burger).
​Perzische rundvlees-& linzencasserole​.
​Ras-el-Hanout kip met granaatappel en rucola.
​Hartig varkensvlees, harissa & venkel baklava.

Vegetarisch hoofdgerechten:
​m’hannacka (slangenrol van pompoen, paprika en abrikozen in filo ​bladerdeeg).
​Falafels.
​Gevulde courgettes met geconserveerde citroen, pijnboompitten & feta.
​Met quinoa en kikkererwten gevulde paprika’s.
​Msa’aa (Libanese ratatouille).

Salades en bijpassende gerechten: (kies 5 of 6 van de volgende)
​Mutabal – baba ghanouj (aubergine- en tomatensalade).
​‘Bejewelled rice’; Perzische rijstsalade, met sinaasappelschilfer, pistache en amandelen (warm).
​Salata Turkyya – Salade gemaakt van romeinse sla, cherry tomaten, rode ui en feta ​met smakelijke citroen-en knoflookdressing.
​Salatet Shamandar (salade van rode bietjes met pesto en feta).
​Tabbouleh (salade met bulgur tarwe).
​Munt-komkommersalade.
​Bramen, bieten, za’atar en geitenkaas-salade.

Buffetten worden altijd geleverd met:
​Huisgemaakte hete piri piri saus,
​kool, yoghurt komkommer- en muntsaus,
​zelfgemaakte hummus. (naturel of biet)
​Arabisch brood en platte broden met oliën en boter.

Desserts (kies 2 of 3 van de volgende)

​Carpaccio van ananas met muntsuiker. Aardbeien met basilicumsuiker ​geserveerd met shortbread-koekjes.
​Pistache meringues met rozencrème.
​Baklava.
​Verse fruitsalade met muntsiroop.

​Verse munt thee
​Libanese koffie; een sterke espressokoffie met een snufje kardemom en suiker.

​(en natuurlijk is gewone thee en koffie altijd beschikbaar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *