Veruit de favoriet zijn mijn Perzische buffetten, iets kleurrijks, bijzonders, smaakvols en anders, zonder dat het eng is! U kunt kiezen uit diverse gerechten in midden Oosterse sferen:
kies 3 of 4 van de volgende hoofdgerechten:
Vlees en vis:
Hele zalm met rozenblaadjes en sumac korst (warm).
Hele zijde kabeljauw met tijm en pul biber (milde chilipeper).
Lam Kefta (lamsvlees burger).
Perzische rundvlees-& linzencasserole.
Ras-el-Hanout kip met granaatappel en rucola.
Hartig varkensvlees, harissa & venkel baklava.
Vegetarisch hoofdgerechten:
m’hannacka (slangenrol van pompoen, paprika en abrikozen in filo bladerdeeg).
Falafels.
Gevulde courgettes met geconserveerde citroen, pijnboompitten & feta.
Met quinoa en kikkererwten gevulde paprika’s.
Msa’aa (Libanese ratatouille).
Salades en bijpassende gerechten: (kies 5 of 6 van de volgende)
Mutabal – baba ghanouj (aubergine- en tomatensalade).
‘Bejewelled rice’; Perzische rijstsalade, met sinaasappelschilfer, pistache en amandelen (warm).
Salata Turkyya – Salade gemaakt van romeinse sla, cherry tomaten, rode ui en feta met smakelijke citroen-en knoflookdressing.
Salatet Shamandar (salade van rode bietjes met pesto en feta).
Tabbouleh (salade met bulgur tarwe).
Munt-komkommersalade.
Bramen, bieten, za’atar en geitenkaas-salade.
Buffetten worden altijd geleverd met:
Huisgemaakte hete piri piri saus,
kool, yoghurt komkommer- en muntsaus,
zelfgemaakte hummus. (naturel of biet)
Arabisch brood en platte broden met oliën en boter.
Desserts (kies 2 of 3 van de volgende)
Carpaccio van ananas met muntsuiker. Aardbeien met basilicumsuiker geserveerd met shortbread-koekjes.
Pistache meringues met rozencrème.
Baklava.
Verse fruitsalade met muntsiroop.
Verse munt thee
Libanese koffie; een sterke espressokoffie met een snufje kardemom en suiker.
(en natuurlijk is gewone thee en koffie altijd beschikbaar)